U Zvorniku četiri, Srebrenici dvije, u Milićima jedna novozaražena osoba

0

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 436 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 57 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 24 muške i 33 ženske osobe, od kojih je osam mlađe, 33 srednje i 16 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 15 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Gradiške i Laktaša, po četiri iz Zvornika i Bijeljine, po tri iz Doboja, Prijedora i Foče, po dvije iz Mrkonjić Grada, Pala i Srebrenice i po jedna iz Višegrada, Кotor Varoša, Lopara, Milića, Petrovca, Prnjavora, Teslića, Ugljevika i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi i muškarcu starije životne dobi iz Doboja i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.340 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 279 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.337 osoba, a testirana je ukupno 71.819 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 207, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 63, a u opštim bolnicama 144.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.160 osobe, a nadzor je završen kod 54.789 osoba.