U Osmacima krijumčar prevozio 12 migranata u “golfu trici”, policija traga za krijumčarom koji je pobjegao sa lica mjesta bez automobila (FOTO)

0
U Osmacima uhapšen krijumčar koji je prevozio 12 migranata u

Krijumčarenje je otkriveno na području opštine Osmaci, a vozač Golfa, kojeg su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti oglušio se o naredbe i pobjegao.

Daljnjim radom na terenu, pronađena je još jedna grupa od 20 osoba afroazijskog porijekla, a koja se dovodi u vezu sa prethodnom krijumčarenom grupom migranata.

Svi ilegalni migranti, ukupno njih 32, privedeni su u službene prostorije JGP Zvornik. Radi se o 22 muškarca, 3 žene i sedmero maloljetnih osoba koji dolaze iz Afganistana (12), Iraka (10), Sirije (6) i Irana (4). Vozilo kojim su krijumčareni migranti je privremeno oduzeto. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju i pronalasku počinioca krivičnog djela, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U Osmacima uhapšen krijumčar koji je prevozio 12 migranata u "golfu trici", akcijom spriječeno krijumčarenje 32 migranta (FOTO)

Prema nezvaničnim informacijama krijumčar je u putničkom vozilu “Golf” serija 3 prevozio ilegalne migrante, u trenutku pronalaska korištenog automobila u njemu se nalazilo čak 12 osoba afroazijskog porijekla.