Dvije ženske osobe iz Srbije pokrale zlato iz porodične kuće u Tršiću, policija ih stigla za manje od sat vremena

0
Uhapšena 38-godišnjakinja koju potražuje Sud u Zvorniku zbog teške krađe
FOTO: Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijama dvije ženske osobe iz Srbije, došle su pred porodični dom oštećene, tvrdeći da prodaju određenu robu. Nakon predstavljanja proizvoda domaćici kuće, tražile su da se posluže toaletom, a nakon što ime je dozvoljeno, iskoristile su to ukradu zlatni nakit iz porodičnog doma. Pokradena ženska osoba u Tršiću, ubrzo je primjetila da fali nakit i pozvala policiju koja je kradljivice stigla prije nego što su prešli u Srbiju odakle su i stigli te ih uhapsila i privela u policijskoj stanici. U pristiglom saopštenju se navodi:

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk, za manje od sat vremena identifikovali su lica M.R., B.M. i M.R. iz Republike Srbije, koja se sumnjiče da su počinila krivično djelo „Krađa“.

Naime, Policijskoj stanici Kozluk, 17.09.2020. godine, prijavljeno je da su dvije nepoznate ženske osobe, iz porodične kuće oštećene koja se nalazi u mjestu Tršić, grad Zvornik, iskoristivši nepažnju oštećene, otuđile zlatni nakit, nakon čega su se vozilom udaljile sa lica mjesta.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su brzom intervencijom pronašli kombi vozilo u mjestu Šepak, kojim je upravljao M.R. sa kojim su se u vozilu nalazile B.M. i M.R. Izvršena je kriminalistička obrada nad osumnjičenim, prilikom čega je pronađen otuđeni zlatni nakit koji će biti vraćen vlasniku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Protiv osumnjičenih slijedi podnošenje izvještaja zbog krivičnog djela „Krađa“.

Policijska uprava Zvornik apeluje na građane da ne puštaju u kuću nepoznata lica i da u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome odmah obavijeste policiju na besplatan broj telefona „122“, navedeno je u pristiglom saopštenju iz Policijske uprave Zvornik.