Prevarant iz Bugojnog pokušao pobjeći u Srbiju, uhapsili ga graničari u Karakaju

0
Prilikom pokušaja prelaska granice u Karakaju uhapšen 35-godišnjak iz Zvornika
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Pored hapšenja u Karakaju proteklog vikenda je na graničnim prijelazima lišeno slobode još sedam osoba

Službenici Jedinice granične policije Trebinje, 20. septembra 2020. godine, lišili su slobode L.O. (1980.), državljanku BiH. Graničnim povjerama je utvrđeno da je potražuju Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela „krađa“ i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Kontrolirana je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Ivanica i u toku dana bit će predata nadležnom organu.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beograda, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode LJ.B. (1979.). Provjerama je utvrđeno da ovog državljanina BiH potražuju Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog krivičnog djela „protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama“ i Osnovni sud u Banjoj Luci radi izdržavanja kazne zatvora. LJ.B. je predat službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Dan ranije, 19. septembra 2020. na sarajevskom aerodromu, na letu iz Beča, lišen je slobode M.M. (1994.). Utvrđeno je da ga potražuju Osnovni sud u Prnjavoru, Osnovni sud u Banjoj Luci i Policijska stanica Usora zbog više krivičnih djela „teška krađa“ i „krađa“. Državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brod, 19. septembra 2020., lišen je slobode A.Č. (1991.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“. Službenici JGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP Bijeljina, 19. septembra 2020., lišili su slobode M.B. (1981.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „prikrivanje“. Državljanin BiH kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Rača i predat službenicima MUP-a RS.

Službenici JGP Kamensko, 18. septembra 2020., lišili su slobode P.P. (2000.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Tomislavgrad raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima PU Tomislavgrad, saopšteno je iz Granične policije BiH.