Zvornički fudbalski biser Nemanja Jović produžio ugovor sa beogradskim Partizanom

0
Zvornički fudbalski biser Nemanja Jović produžio ugovor sa beogradskim Partizanom

Fudbalski san je počeo da sniva u rodnim Tabancima, selu u zvorničkoj opštini, gdje je rodjen prije 18 godina. Kao sasvim mali, sa prozora svoje sobe, gledao je kako igraju njegov otac Milisav, i drugi igrači u mjesnom klubu u Tabancima.Tada mu se probudila želja, da ih stigne i prestigne u baratanju fudbalskom loptom. Vrijedno je trenirao uz podršku roditelja i sa fudbalskim znalcima iz kraja. Svaki trener za njega je bio važan, sve ih je pomenuo.

Prvi učitelj mu je u rodnim Tabancima, Brano Radić, koji je otvorio školu fudbala, i okupljao talentovane dječake iz okolnih mjesta. Kako napreduje, Nemanja Jović tako i mjenja učitelje i fudbalske škole. Trenira ga Rajo Novaković, a u školi fudbala u Banji Koviljači Mladen Milinković-Ćira. U svakom trenutku tu je i velika podrška oca.

– Putovao sam na razne turnire, i svugdje proglašavan za najboljeg igrača. Trenirao sam u školi fudbala “Feniks” iz Dvorova kod Bjeljine, koju je vodio Goran Cvjetinović, pa u školi fudbala Radnika iz Bjeljine koju je vodio Srđan Šušić, rekao nam je Jović.

Jović najviše voli da igra na poziciju lijevog krila. Idoli su mu otac Milisav, i Neimar iz Pari Sen Žermena. Bilo bi potrebno dosta prostora da se kaže, gdje je ovaj talentovani fudbaler pokazivao svoje fudbalsko umjeće od malih nogu. Igrao je i za mladu reprezentaciju Republike Srpske uzrasta od 13 godina. Sa reprezentacijom koju je vodio Veljko Cvjetinović, igrao je 2014. godine na turniru u Češkoj Republici, gdje je proglašen za najboljeg igrača. Bio je na probi u više prvoligaških klubova u Srbiji, Crvenoj zvezdi, Radu, Vojvodini. Jović je nastupao i za kadetsku reprezntaciju BiH, a svoj debi obilježio je fenomenalnim golom.

Njegove kvalitete zapazili su i ljudi iz Beogradskog Partizana, pa je već sa 12 godina, boravio i u njihovom fudbalskom kampu. Direktor omladinske škole Momčilo – Moca Vukotić, obećao je da će ga zvati da učestvuje na utakmicama i turnirima koje organizuje Partizan.

Obećanje je ispunjeno, i Nemanja Jović je već nekoliko godina član ovog poznatog kluba. Da se radi o velikoj nadi Partizana, pokazao je na pripremama koje je proveo prošle zime u seniorskoj ekipi Save Miloševića, kada je dao gol na prijateljskoj utakmici sa ekipom Vitorula. Na utakmici omladinaca sa Crvenom zvezdom, bio je strijelac jednog gola.

Jović trenira sa prvim timom Partizana i očekuje da uskoro postane standardni prvotimac.

– Puno mi znači to što sam prošao pripreme sa prvim timom Partizana.To je jedno veliko iskustvo za mene, koje mi daje dodatni motiv, da u budućnosti radim još više i bolje, kako bi dobio poziv za prvi tim, dodao je Jović.

Nemanja Jović se nada da će ubrzo pokazati zbog čega je doveden u Partizan. U eri kada razni skauti vrebaju sa svih strana, beogradski crno-bjeli su produženjem ugovora sa ovim mladim zvorničkim fudbalerom željeli da se obezbjede za duži vremenski period.

Drago Gajić, radio Osvit Zvornik