Počela druga faza zamjene stolarije porodicama u stanju socijalne potrebe

0

U prvoj fazi projekta kojeg realizuje Centar za socijalni rad Kalesija u saradnji sa organizacijom World Vision Bosna i Hercegovina, pet višečlanih porodica u stanju socijalne potrebe ostvarilo je pravo na novčana sredstva koja su utrošena u zamjenu dotrajale ili kupovinu stolarije u okviru projekta Winterizacije.

Nakon što je prva faza završena, krenulo se u realizaciju i druge faze a u drugoj fazi će šest višečlanih porodica u stanju socijalne potrebe dobiti isto mogućnost da zamijene dotrajalu stolariju.

“Ovo je druga faza projekta koju mi u saradnji sa World Visionom prodovimo na području općine kalesija. Neki nisu imali nikako stolarije, gdje su stambene jedinice u izgradnji a imamo i ovakvih slučajeva gdje je dotrajala stolarija i gdje je potrebno zamijeniti a sve u cilju poboljšanja uslova života naših građana. Ovim projektom od 11 porodica obuhvaćeno je 35 djece, što je impozantan podatak, sama vrijednost projekta je između 22.000 i 25.000 KM” kazao je Selmir za NEON Televiziju.

Mujo Muminović i njegova porodica su najbolji primjer kako ovakvi projekti itekako imaju veliku vrijednost. Nezaposleni muž i supruga imaju troje djece, od kojih dvoje ide u školu.

-“Pa šta da kažem, znači mi puno, do sad mi je bilo puno hladno, u lošem je stanju kuća skroz, puno će mi značiti pogotovo zimi, ima i vlage, stolarija je loša, a ja bih se zahvalio Selmiru Buljkiću i Centru za socijalni rad” kazao je Mujo Muminović.

Druga faza projekta trebala bi biti završena do početka zime kako bi porodice koje su obuhvaćene ovim projektom dočekale zimu u boljim uslovima.