Poznat identitet stradalih pilota u jutrošnjoj nesreći: Poginuli piloti Krsnik i Vasiljević

0
Nastradali piloti

Oni su bili pripadnici 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije.

Pilot major Dejan Krsnik bio je komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu, a u vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. Oženjen je i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Podsetimo, jutros u devet sati i deset minuta vojni avion MiG-21 srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka. Piloti su uspeli da izbegnu pad na kuće, a neposredno pre rušenja odbacili su rezervoar koji je pao u malinjak daleko od stambenih objekata.

Prilikom pada aviona povređen je jedan pedesetdevetogodišnji meštanin koji je zbrinut u lozničkoj Opštoj bolnici.

Portparol Ministarstva odbrane major Milan Gujanica izjavio je danas da je avion neposredno pre poletanja kompletno pregledan, u skladu sa procedurama i tada je utvrđeno da je spreman i ispravan za izvršenje zadatka. On je kazao i da su načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković nakon završetka uviđaja vojnih i civilnih organa formirali komisiju za ispitivanje vanrednog događaja, odnosno stručnu komisiju koja će se baviti uzrocima udesa.