Iz Janje upućen demant na gnusne laži objavljene o predsjedniku Savjeta ove mjesne zajednice

0

Na više portala se 25. septembra 2020. godine je objavljen tekst pod naslovom:
„Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina” u kojem se pominje Janja i ime Azema Aletovića iz Janje, kao navodnog učesnika planiranja terorističkih akata.

Ovom prilikom želimo demantovati sve navode u tekstu vezano za Janju kao leglo terorističkih organizacija kao i sve navode vezano za ostala pomenuta imena koja se vežu za Janju.

Janja, kao najveda povratnička zajednica u Bosni i Hercegovini se u spornom tekstu pominje na vrlo neprimjeren način, kao leglo terorista koji imaju svoje terororističke kampove za obuku, što je notorna laž. Od povratka u Janju od strane Bošnjaka nikada nije
bilo niti jednog incidenta niti su Bošnjaci Janje ikakva prijetnja bilo kome.

Mjesna zajednica je od strane predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini proglašena najtolerantnijom Mjesnom zajednicom u BiH. Predstavnici Bošnjaka u Janji redovno održavaju sastanke sa prvim ljudima Policijske stanice u Janji, sve u cilju obezbijeđenja sigurnosti svih stanovnika Janje te mira i saradnje sa institucijama Republike Srpske.

Ovakve lažne informacije nanose štetu svima u Janji, unose nemir među njene stanovnike i narušavaju dobre međuljudske i međuetničke odnose.

Naročito je ovim pogođen predsjednik Savjeta mjesne zajednice gospodin Azem Aletović sa svojom porodicom. Želimo vas upoznati da je Azem Aletović cijenjeni i ugledni stanovnik Janje,
predsjednik Savjeta mjesne zajednice Janja, dugogodišnji aktivista u NVO sektoru koji je zaslužan za mnoge realizovane projekte iz kulture i humanitarnog rada za što je i dobio
priznanje Grada Bijeljina 2015. godine (Srebrna značka Grada Bijeljina), osnivaču i predsjedniku BKUD-a “Mula Alija Sadiković“, zaposlenom u gradskoj upravi Bijeljine, ocu četvero djece i čovjeku poznatom u ovom dijelu BiH po svom društvenom angažmanu, koji nikakve veze nikad nije imao sa okolnostima koje pominjete u tekstu.

Osobe koje se pominju u tekstu sa imenima Samir Begović i Nedžad Hajdurović uopšte ne postoje kao stanovnici Janje!
Sve to možemo lako dokazati na sudu.

Molimo vas da ovo saopštenje objavite na vašim medijima, kako bi se spriječile dalje manipulacije u iznošenju neistina u javnosti.

S poštovanjem
Savjet Mjesne zajednice Janja