Mladi socijaldemokrati Zvornika darivali 40 doza krvi

0

Mladi socijaldemokrati Zvornika darivali su krv u Zavodu za transfuziju i nastavili dugogodišnju tradiciju darivanja dragocjene tečnosti.

Predsjednik aktiva MSD Zvornik Veljo Tijanić je istakao važnost ovakvih akcija, jer su zalihe krvi u zavodu na minimumu.

– Već dugi niz godina njegujemo trend dobrovoljnog davanja krvi. Ovo je druga akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini koju organizujemo.


U aprilu mjesecu akciji se odazvalo tridesetak članova naše organizacije dok je ovog puta bilo 40 članova. To me posebno raduje, jer mladi prepoznaju značaj ovakvih i sličnih akcija i svakog puta je veći odaziv. S obzirom da zavodu za transfuziju nedostaje zaliha krvi, imali smo povod više da organizujemo ovu akciju. Akciju smo organizovali u dva dana i u više grupa koje su dolazile u različitim terminima kako bi smo izbjegli eventualnu gužvu i na taj način ispoštovali propisane mjere – rekao je Tijanić.

Cilj ove akcije je bio da se ličnim primjerom ukaže na važnost dobrovoljnog davanja krvi kako bi što više ljudi učinilo isto.
Naše malo, nekome može značiti mnogo.