U Zvorniku danas jedan novozaraženi, u RS 61 novi slučaj

0

U nedjelju, 27. septembra evidentirano je jedno novozaraženo lice virusom korona, podatak je Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U Zvorniku je aktivno 20 slučajeva zaraze virusom korona. U kućnoj izolaciji je 111 osoba, a iz iste je izašlo 1.705 lica.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice nalaze se tri pacijenta iz Zvornika od kojih su dvojica sa srednje teškim i jedan bolesnik sa teškim oblikom bolesti.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 369 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 61 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 37 muških i 24 ženske osobe, od kojih je 12 mlađe, 29 srednje i 20 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Banjaluke, pet iz Laktaša, četiri iz Prnjavora, po tri iz Gradiške i Ribnika, po dvije iz Dervente, Кneževa, Кotor Varoša, Trebinja i Čelinca i po jedna iz Bijeljine, Bileće, Zvornika, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Prijedora.