Uništen inventar na Šiša baru u Zvorniku, porodica Nožinović ogorčena novim napadom

0

Neugodno iznenađenje za sve Zvorničane bila je informacija ovog jutra da su na jednom od ugostiteljskih objekata uništena stakla ljetne bašte. Sortie Lounge šiša bar smješten u vili “Nožina” bio je meta napoznatih počinilaca. Ovaj napad potvrđen je iz Policijske uprave Zvornik, a ovom događaju su iz policije saopštili:

Policijskoj stanici Zvornik, jutros oko 5 sati prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, oštetilo inventar u bašti ugostiteljskog objekta u ulici Svetog Save, grad Zvornik. Po prijavi su postupili policijski sluzbenici Policijske Stanice Zvornik koji su izvršili uviđaj i nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju ovog događaja, navedeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Vlasnik bara Salih Nožinović je o ovom slučaju za portal Zvornički.ba izjavio:

Ovo je nastavak kontinuiranih napada na mene i moju porodicu koji traju od trenutka obnove mog porodičnog doma. Podsjećam da je na moj dom, prvi napad izvršen prije sedam godina, odmah nekako po useljenju, nikada iz policije nisam dobio zvaničan akt o rješenju tog napadu ili završetku istrage. Nažalost ti napadi su nastavljeni i godinama kasnije, a u posljednjih par godina imam problem i zbog lokalne policije. Nakon što je ogroman broj inspekcija zatvarao lokal na 15 dana, počele su upadati redovne racije koje su rastjerale goste i obesmislile moj rad ugostitelja u ovom gradu.

Uništen inventar na Šiša baru u Zvorniku smještenom, porodica Nožinović ogorčena novim napadom
Uništen inventar u šiša baru

Posljednjih mjeseci dobijam i prijetnje ubistvom o čemu sam obavijestio sve sigurnosne agencije. Nikakve zaštite od pripadnika MUP-a RS nemam, ali su zato iskoristili svaku priliku da mi napišu krivičnu prijavu i onda kada sam se branio, a vrhunac je bilo prebijanje u Domu zdravlja kada sam prilikom pokušaja ulaska u Hitnu pomoć noseći teško bolesnu majku nenamjerno razbio staklo.

Brutalno prebijanje i iživljavanje zvorničke policije dok sam bio vezan, rezultirale su krivičnom prijavom protiv mene, a oni koji su me tukli su vjerovatno nagarađeni.

Svi koji se bave ugostiteljstvom, a sada šute i misle da neće doći na red, samo nek znaju da ih isto čeka, rekao je Salihović.