Jusuf Gazibegović potpisao za Sturm ugovor na tri godine

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Gazibegović (20) novi je igrač austrijskog Sturma iz Graza.

0
Jusuf Gazibegović potpisao za Sturm ugovor na tri godine
Gazibegović potpisao

Talentovani fudbaler porijeklom iz Podrinja, a koji podjednako dobro igra na obje bekovske pozicije potpisao je trogodišnji ugovor sa ovim klubom u čije redove dolazi iz Lieferinga.

Gazibegović je rođen u Salzburgu. Prošao je kompletnu omladinsku školu Red Bulla, a kako nije dobio pravu šansu u prvom timu odlučio se za odlazak. Prošao je sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a sa kadetskom selekcijom igrao je i Evropsko prvenstvo dok je sa juniorskom selekcijom igrao završni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo. Gazibegović se našao i na posljednjem spisku mlade reprezentacije BiH do 21 godinu za predstojeće kvalifikacione utakmice.

Fudbaler zvorničkih korijena donio pobjedu juniorskoj reprezntaciji BiH (FOTO+VIDEO)
Arhiv: Jusuf Gazibegović, ponos Sapne, Podrinja i cijele BiH

Izabrao je Sturm kao svoju novu destinaciju i tu bi trebao dobiti šansu da se dokaže:

“Jusuf se uklapa u naš sistem. Deseti je igrač u ekipi koji je 2000. ili mlađe godište. Igra sa obje noge, može nam pomoći na obje strane terena. Dugo smo ga pratili”, rekao je sportski direktor Sturma Andreas Schicker.

Jusuf Gazibegović potpisao za Sturm ugovor na tri godine
Arhiv: Gazibegović u prodoru

Gazibegović je standardan član svih omladinskih selekcija BiH i predviđa mu se lijepa karijera. Jusuf je porijeklom iz Sapne kod Zvornika, a ptiječe iz ugledne sportske familije Gazibegović, iako je Jusuf rođen u Austriji, nikada se nije odrekao svog bh.državljanstva i mnogi su mišljenja da će Gazibegović biti dugotrajno riješenje reprezentacije BiH na poziciji desnog beka.

Veliki trag u Šturmu ostavio je Ivica Osim koji se smatra legendom u austrijskom gradu Grac, poštovanje koje Osim ima u ovom dijelu Austrije podjednako je onom u BiH. U prošlom desetljeću dugogdišnji kapiten Šturma i kreator igre bio je još jedan Podrinjac Samir Muratović koji je trenutno i sportski direktor FK Tuzla “City”.