Najveća zaplijena opojne droge na području Policijske uprave Zvornik u posljednjih 5 godina, otkrivena plantaža konoplje (FOTO)

Najveća zaplijena opojne droge na području Policijske uprave Zvornik dogodila se juče 1.oktobra na području mjesta Radoševići u opština Srebrenica, kada je otkrivena plantaža indijske konoplje. Efikasnom akcijom policije, zaplijenjena je opojna droga, a "uzgojivači" ove zabranjene biljke uhapšeni su u blizini plantaže.

0
Uhapšen u akciji

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru operativne akcije „Plantaža 2020“, na području opštine Srebrenica, pronašli su zasad sa 80 stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, zbog čega su lišili slobode lica B.M., S.O., M.J. i M.T.

Najveća zaplijena opojne droge na području Policijske uprave Zvornik u posljednjih 5 godina, otkrivena plantaža konoplje
FOTO: Zaplijenjena opojna droga

Naime, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se u mjestu Radoševići, područje opštine Srebrenica, nalazi zasad indijske konoplje, policijski službenici su preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela i identifikaciji osumnjičenih, u neposrednoj blizini zasada zatekli lica B.M. i S.O. oba iz Srebrenice, koja su lišili slobode. Zbog sumnje da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela mogu dovesti lica M.J. i M.T. državljani Republike Srbije, isti su lišeni slobode.

Izvršenim uviđajem na licu mjesta, pronađeno je i izuzeto 80 stabljika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, visine od 90 cm do 220 cm. Prilikom pretresa objekata i vozila koja su koristili osumnjičeni, pronađeni su određeni predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Nakon kriminalističke obrade, 01.10.2020. godine, lica B.M. i S.O. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, predata u dalju nadležnost OJT u Bijeljini, dok su lica M.J. i M.T. otpuštena na slobodu i protiv njih slijede dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela, navodi se u saopštenju PU Zvornik.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o organizovanoj grupi sa područja BiH i Srbije u kojoj su zbog kriminalnih radnji udržila četiri lica od kojih je dva lica zadržano u pritvoru. Ovo je najveća zaplijene opojne droge u posljednjih pet godina na području Policijske uprave Zvornik.