SDA Bratunac poziva Bošnjake da provjere fiktivne prijave za glasanje iz Srbije na predstojećim izborima

0

Prema podacima Centralne izborne komisije  Bosne i  Hercegovine za izbornu jedinicu 104 Bratunac registrovano je 3385 državljana Bosne i Hercegovine, za  glasanje putem pošte.

Od toga broja njih oko 2812 registrovalo se da glasa putem pošte iz Srbije, dok se oko 573 građana prijavilo da glasa putem pošte iz drugih zemalja.

Ukupno se prijavilo za glasanje putem pošte 2560 građana srpske nacionalnosti i 825 građana bošnjačke nacionalnosti. Od 825 prijavljena Bošnjaka za glasanje putem pošte njih 255 prijavljeno je za glasanje poštom iz Srbije kroz, uvjereni smo, zloupotrebu ličnih podataka.

Opštinski odbor SDA Bratunac najoštrije osuđuje zloupotrebe ličnih podataka građana, te poziva nadležne organe na hitnu akciju protiv onih koji su zloupotrijebili lične podatke građana. Mi smo i ranije upozoravali na ove pojave ali čini nam se da nije bilo reakcije.

Podaci su zloupotrebljeni od strane dobro organizovane skupine onih koji žele promjeniti izbornu volju građana i obesmisliti opciju glasanja putem pošte. Ovu skupinu čine pojedinci  Srbi i Bošnjaci organizovano i zajedno.

U ime Bošnjaka čine je marginalne ličnosti koje pokušavaju ovim zloupotrebama priskrbiti za sebe izborni legitimitet kako bi  kao pojedinci  uz srpsku većinu predstavljali čitav bošnjački narod u Bratuncu.To su oni koji su među Bošnjacima Bratunca označeni kao izdajnici i oni koji su svakih izbora u drugim političkim partijama i na drugim listama.

Pozivamo Bošnjake sa spiska prijavljenih za glasanje poštom iz Srbije da podnesu žalbe CIK-u i u tom smislu vam stojimo na raspolaganju, ali i da podnesu krivične prijave protiv onih koji su zloupotrijebili njihove lične podatke i u tom smislu mi vam stojimo na raspolaganju.

Rok za žalbe je do 03.10.2020 godine u ponoć. Žalbe se mogu  podnijeti na fax broj 033 251 329 i e-mail [email protected]

Dokaz zloupotreba je i to da je kandidatkinja koalicije SDA-SBiH na predstojećim izborima za SO Bratunac Ramiza Kurtić prijavljena da glasa poštom iz Srbije iako živi i glasačko pravo će ostvariti u Bratuncu.

Poseban apel našim građanima koji žive izvan Bosne i Hercegovine, a zloupotrebljeni su im podaci, da podnesu žalbu CIK-u. Pozivamo ove građane da svoje dokumente povuku od ljudi kojima su ih ostavili na povjerenje jer je pitanje u šta sve oni zloupotrebljavaju njihove dokumente.

Tražimo hitnu reakciju nadležnih organa jer ukoliko ovakvo stanje ostane  ono će teško kompromitirati čitav izborni proces, jer se na spisku mimo njihovog znanja i volje nalazi i veliki broj građana srpske nacionalnosti iz Bratunca i trećih zemalja, a prijavljeni su da glasaju putem pošte iz Srbije.U prilogu spisak Bošnjaka koji su prijavljeni za glasanje poštom iz Srbije, a za koje  osnovano sumnjamo da se ne nalaze u Srbiji već se nalaze u Bosni i Hercegovini i drugim zemljama.

Spisak registrovanih Bošnjaka za glasanje iz Srbije pogledajte klikom na link u nastavku rečenice SPISAK BOŠNJAKA KOJI SU PRIJAVLJENI ZA GLASANJE IZ SRBIJE!

                                                                                          Press služba

(promo tekst)