VELIKA AKCIJA U SARAJEVU: Uhapšeni organizator krijumčarenja ljudima u BiH, TE JOŠ 14 STRANIH DRŽAVLJANA

0
Zbog povezanosti sa njim, privedeno je i 14 stranih državljana, i svi su predati u dalju nadležnost Službe, gdje će im biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH.

Državljanin Iraka koji, kako nezvanično saznajemo, predstavlja prijetnju javnom redu i miru te sigurnosti BiH i to zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom i lancem međunarodnog krijumčarenja migranata, te još 14 stranih državljana uhapšeni su danas u Sarajevu.

Naime, inspektori Službe za poslove sa strancima već duži vremenski period kontinuirano su radili na pronalasku osobe za koju su postojale informacije da je jedan od vodećih organizatora u lancu mreže krijumčarenja ljudima kako u BiH tako i u zemljama na cjelokupnoj ruti zapadnog Balkana, piše Oslobođenje.

Taj Iračanin, čiji su inicijali S. J, danas je, uz asistenciju OSA, lociran na području Kantona Sarajevo, i uhapšen u velikoj akciji Službe za poslove sa strancima i MUP-a KS-a. Zbog povezanosti sa njim, privedeno je i 14 stranih državljana, i svi su predati u dalju nadležnost Službe, gdje će im biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH.