Graničari uhapsili Kalesijanca kojeg potražuju zbog nasilničkog ponašanja

0
Zvorničani uhapšeni prilikom pokušaja prelaska granice zbog izdržavanja zatvorske kazne
FOTO: Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Brod, 4. oktobra 2020. godine, predali su H.D. (1986.) službenicima Policijske uprave Kalesija, nakon što je utvrđeno da ga spomenuta uprava potražuje zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Državljanin Bosne i Hercegovine kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod.

Nešto ranije službenici JGP Bijeljina, 2. oktobra 2020., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača lišili su slobode V.K. (1975.). Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Bukurešt raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „utaja poreza“. Državljanin Republike Srbije je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko, lišen je slobode A.S. (1999.) jer je za njim Policijska stanica Istočna Ilidža Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „utaja“. Službenici JGP Kamensko, bh. državljanina predali su službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo MUP-a RS, saopšteno je iz Granične policije BiH.