U naselju Ulice otvoreno pripremno odjeljenje za predškolce

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović ozvaničio je danas na Ulicama početak rada pripremnog odjeljenja sa 21 predškolcem koje je u ovoj mjesnoj zajednici prvi put formirano.

0
U naselju Ulicae otvoreno pripremno odjeljenje za predškolce

Projekat pripremnih odjeljenja koji u potpunosti finansira Grad Zvornik, a realizuje ga već šestu godinu zaredom u saradnji sa Dječijim vrtićem „Naša radost“, besplatan je za roditelje.

Ovo je jedan vid obrazovanja sa kojim se Zvornik svrstao rame uz rame sa razvijenim sredinama u svijetu, jer ono što smo mi postigli u predškolskom obrazovanju može da se mjeri sa zemljama Skandinavije. Mi smo omogućili da svako naše dijete predškolskog uzrasta u svakoj mjesnoj zajednici dobija priliku da bude obuhvaćeno pripremnim odjeljenjima. Gdje god imamo imamo zgradu osnovne škole ili pogodan prostor u svakoj našoj mjesnoj zajednici omogućili smo djeci da u svom mjestu pohađaju predškolsku nastavu kako bi se što lakše adaptirali na polazak u školu i to je značajan rezultat u okviru naše populacione politike. U ovu svrhu Grad Zvornik izdvaja značajna sredstva i to ćemo činiti i ubuduće, jer ono za šta se treba boriti i što svemu daje smisao u životu su naši najmlađi i sve ćemo činiti da im stvorimo još bolje uslove za njihovo obrazovanje, život i kasnije zapošljavanje.“

Gradonačelnik koji je predškolcima uručio prigodne poklone, dodao je i da otvaranjem pripremnog odjeljenja na Ulicima, roditelji više neće morati da voze svoju djecu do Čelopeka.

Direktor vrtića Vukomir Stanković koji se u ime roditelja, djece i svoje ime, zahvalio Gradskoj upravi, gradonačelniku Stevanoviću, kao i njegovom zamjeniku Bojanu Ivanoviću, napomenuo je da je ove godine formirano 15 grupa sa oko 250 djece.

On je istakao da je cilj ovih odjeljenja što bolja priprema djece za polazak u školu i njihova socijalizacija.

Kako je to danas izgledalo u naselju Ulice pogledajte u video prilog u nastavku.

Отворено припремно одјељење у насељу УЛИЦЕ

Данас је почело да ради припремно одјељење ЈПВОУ дјечијег вртића "Наша радост" у насељу Улице. Припремно одјељење броји 18 дјеце. Град Зворник сваке године из градског буџета финансира организацију припремних одјељења, тако да свако дијете предшколског узраста буде обухваћено овим програмом.

Posted by Град Зворник – Grad Zvornik on Ponedjeljak, 5. Oktobar 2020.