Starost i dotrajala instalacija moguć uzrok jutrošnjeg požara na đačkom autobusu u Capardama (FOTO+VIDEO)

Jutrošnji požar na đačkom autobusu u mjestu Capardi na magistralnom putu Zvornik-Tuzla, a koji je neugodno iznenadio sve prolaznike i javnost najvjerovatnije je prouzrokovan dotrajalim instalacijama.

0
Starost i dotrajala instalacija moguć uzrok jutrošnjeg požara na đačkom autobusu u Capardama (FOTO+VIDEO)
FOTO: Čitatelji portala Zvornicki.ba

Prava je sreća da nije bilo povrijeđenih u požaru koji se dogodio ovog jutra na đačkom autobusu u mjestu Capardi. Zahvaljujući pribranosti vozača đačkog autobusa, vozilo je pravovremeno zaustavljeno, a svi putnici brzo i efikasno evakuirani.

Snimak požara od jutros na Capardama

Posted by Zvornički.ba on Ponedjeljak, 5. Oktobar 2020.

Požar je progutao kompletan autobus, a zvornički vatrogasci su uspjeli samo lokalizovati požar i spriječiti širenje. Važno je napomenuti da su vatrogasci iz Zvornika na lice mjesta stigli za manje od 20 minuta, ali osim lokalizovanja nisu mogli ništa drugo učiniti.

https://zvornicki.ba/gori-dacki-autobus-na-capardama-foto/?swcfpc=1

Najvjerovatniji uzrok ovog požara je starost vozila i dotrajale instalacije koje su dovele do samozapaljenja. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovom slučaju saopštili:

Policijskoj stanici Osmaci je u 6:50 časova prijavljeno da gori autobus u mjestu Gornje Caparde. Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta – saopštio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Prema njegoivm riječima, u pitanju je samozapaljenje, a ovom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.