Gradski odbor Ujedinjene Srpske u Zvorniku: Zahvalni na podršci pojedinaca i partija

0

Gradski odbor Ujedinjene Srpske u Zvorniku zahvalio se pojedincima i partijama koji su im pružili punu podršku, nakon današnje odluke CIK-a o zabrani učešća na izborima.

Oni su izrazili zahvalnost za podršku koja dolazi iz cijele Republike Srpske, a što je potvrdio i predsjednik partije Nenad Stevandić u svojoj objavi na Fejsbuku.

– U životu nisam dobio više poruka podrške. Hvala svim građanima jer ne mogu stići pojedinačno da odgovorim. Članovima i simpatizerima Ujedinjene Srpske posebno hvala i da se zna: Ovo je samo stepenica ka pobjedi i ništa nas neće zaustaviti, a odluka CIК-a će pasti. Pobijedićemo jer stalno rastemo i radimo. Zato su nas toliko napali i pokušavaju da nam onemoguće učešće na izborima da bi otvorili prostor onim koje je u CIК izabrala minorna grupa poslušnika iz Srpske, koji su apsolutna manjina, a kojima komanduju SDA i DF. Džaba im pljuvačka kampanja i paraobavještajno podzemlje iz FBiH. Mi pobjeđujemo jer je naša borba pravedna, jer smo jači i ujedinjeni – napisao je Stevandić.

U saopštenju Gradskog odbora Ujedinjene Srpske istaknuto je da su posebno zahvalni na podršci koalicionih partnera na republičkom nivou te reakciji srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na odluku CIK-a.

Ukoliko Ujedinjena Srpska bude onemogućena da pod uslovima koji važe za sve političke subjekte u BiH izađe na izbore, Dodik je najavio da će SNSD pozvati sve koalicione partnere da preispitaju učešće na predstojećim lokalnim izborima, jer je tijelo, zaduženo za fer provođenje izbornog procesa, ozbiljno ugrozilo demokratičnost tog procesa u BiH i dovelo u pitanje povjerenje građana Republike Srpske u izbore.

– Od formiranja novog nelegitimnog saziva CIК to tijelo se ponaša kao subjekt izbornog procesa, a ne kao neutralna institucija zadužena za provođenje izbora. CIК je već kršila Ustav mijenjajući rok održavanja izbora, a sada pokušava da promijeni učesnike izbora, ostalo je samo da na kraju preinači i volju naroda na izborima, što bi bio kompletan izborni cirkus, na šta SNSD neće pristati – rekao je Dodik.