Šest bokserskih šampiona BiH iz BK “Obilić”, najbolji tehničar prvenstva perspektivni Uroš Lazić

Šest boksera iz Zvornika, članova BK "Obilić" okitilo se šampionskim titulima Bosne i Hercegovine u omladinskim kategorijama na prvenstvu države, održanom proteklog vikenda u Vogošći kod Sarajeva.

0
Šest bokserskih šampiona BiH iz BK
Državni šampioni iz Zvornika sa svojim trenerima

Bokseri „Obilića“ postigli su još jedan izvanredan uspjeh u svojoj kratkoj ali bogatoj istoriji postojanja. Proteklog vikenda na prvenstvu BiH za školarce, juniore i mlade nastupilo je ukupno šest boksera iz Zvornika i svi su ponijeli titule džavnih prvaka.

Najbolji u svojim kategorijama bili su: Uroš Lazić, Anastasija Bošković i Njegoš Prodanović u kategoriji školaraca, Sara Ćirković i Luka Milovanović u kategoriji juniora i Stefan Prodanović u kategodiji omladinaca.

Najistaknuti je bio Uroš Lazić, koji je proglašen za najboljeg tehničara prvenstva u kategoriji školaraca. Na prvenstvu je nastupilo preko 100 boksera iz 24 kluba.

Lider i trener BK “Obilić” Mirko Ždralo zadovoljan je uspjehom svojih članova na proteklom državnom prvenstvu. Kao i ranije BK “Obilić” nije se zadovoljio ovim uspjehom, nego nastavlja dalje sa svojim projektima i nadmetanjima kako bi njihovi takmičari bili što uspješniji.

Podsjećamo da je škola boksa u ovom klubu potpuno besplatana za sve mlade koji žele trenirati ovu plemenitu borilačku vještinu. Ukoliko ste stariji i želite se okušati kao rekreativac u boksu, BK “Obilić” nudi ozbiljan trenažni proces i to uz simobilču članarinu za rekreativce, a prihodi od članarina rekreativaca biće usmjereni za školu boksa za mlade.

Iskoristite priliku da trenirate sa tvorcem šampiona u boksu Mirkom Ždralom i neporaženim profesionalnim bokserom Filipom Džinićem koji će rado prenijeti svoje znanje na sve svoje članove.