Komšijska svađa dovela do pucanja iz vatrenog oružja

Još jedna međukomšijska svađa na području Vlasenice došla je do pucnjave iz vatrenog oružja. Prava sreća da nije bilo povrijeđenih u ovom međukomšijskom obračunu. U nastavku prenosimo informaciju iz Policijske uprave Zvornik o događaju iz Vlasenice.

1
Komšijska svađa dovela do pucanja iz vatrenog oružja
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica, lišili su slobode M.E. iz Vlasenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Naime, Policijskoj stanici Vlasenica, 7.10.2020. godine, prijavljeno je da je u mjestu Baćino Brdo, opština Vlasenica, M.E. prijetio oštećenom, nakon čega je pucao iz vatrenog oružja. Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici PS Vlasenica su pronašli M.E. kojeg su lišili slobode, prilikom čega su privremeno oduzeli pušku M-48 koju je osumnjičeni nelegalno posjedovao.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja zbog krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

1 komentar

Comments are closed.