Lažirao testove za vozačke ispite 18 mjeseci, krivične prijave za dvije osobe

Zanimljiva krivična djela dogodila su se u Vlasenici gdje su dva lica prijavljena zbog lažiranja testova za polaganje vozačkih ispita. Prema prijavi osumnjičeni su to kontinuirano radili 18 mjeseci, a iz Policijske uprave Zvornik su o tom događaju saopštili:

0
Osamanestogodišnjak izudarao instruktora jer nije položio vozački ispit
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala Ž.K. i T.K. iz Vlasenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Zloupotreba položaja odgovornog lica“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Naime, lice Ž.K. se sumnjiči da je u svojstvu ovlaštenog predavača teorijske nastave za obuku vozača u jednoj auto školi, iskoristio svoja ovlaštenja, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od 1.1.2019. godine do 30.6.2020. godine, iako je zaposlen i boravi u inostranstvu, u više navrata, elektronskim putem koristeći IP adrese koje pripadaju teritorijama zemalja zapadne Evrope, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, prijavio veći broj kandidata za polaganje teorijske obuke, koju zbog odsutnosti nije održao, nakon čega je svim prijavljenim kandidatima lice T.K. izdavalo potvrde o položenoj teorijskoj nastavi za obuku vozača, koje je prethodno potpisao Ž.K. i ovjerio pečatom auto škole, na koji način su u službene isprave unijeli neistinite podatke.

Dakle, navedena lica se sumnjiče da su na ovaj način pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.880 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Portal Zvornicki.ba vam najiskrenije preporučuje provjerenu auto-školu iz Zvornika “Quattro” koja ima iskustvo i najbolje uslove za sticanje vozačke dozvole.