Zvornički graničari uhapsili kradljivca iz Srebrenice

Graničari Bosne i Hercegovine uhapsili su nekoliko sooba proteklih dana na nekoliko graničnih prelaza. Jedno od hapšenja bilo je i na području Zvornika, a iz Granične policije Bosne i Hercegovine su saopštili:

0
Na graničnom prijelazu uhapšen 38-godišnji Zvorničanin
FOTO: Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 6. oktobra 2020., lišili su slobode D.S. (1993.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin BiH i Republike Srbije kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Bratunac i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 7. oktobra 2020. godine, lišili su slobode K.S. (1999.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Hanovera, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode N.N. (1991.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuju Općinski sud u Visokom zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa, Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška krađa“ i Policijska uprava Tuzla zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Klobuk, 7. oktobra 2020., lišen je slobode S.G. (1981.) jer je ustanovljeno da potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Službenici JGP Trebinje, državljanina BiH predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Na sarajevskom aerodromu otkriveno šest falsificiranih dokumenata

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, 7. oktobra 2020. godine, otkrili su šest falsificiranih dokumenata i to: tri lične karte Republike Italije i tri lične karte Republike Francuske. Otkrivene su prilikom pregleda prtljaga trojice državljana Republike Turske na drugoj liniji graničnih provjera, a na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli su letom iz Istanbula.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo falsificirani dokumenti su privremeno oduzeti, a državljanima Turske odbijen ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Narednim letom bit će vraćeni u Istanbul.