NJEMAČKI GIGANT UPRAVO TRAŽI RADNIKE: Evo ko može da se javi na konkurs

0

Trenutno su na zvaničnom portalu kompanije oglašene pozicije za elektroinženjere, radna mjesta u prodaji, proizvodnji i kupovini.

Njemački automobilski gigant koji završava izgradnju fabrike u Pančevu, raspisao je konkurs za više desetina radnih mjesta, a do sljedećeg ljeta, kada će, prema najavama, početi s radom, trebalo bi da bude zaposleno 1.100 ljudi.

Od tog broja skoro 500 će biti visokoobrazovano.

Na postavljanju kamena temeljca u sjevernoj industrijskoj zoni Pančeva prije nekoliko mjeseci najavljeno je da će prosječna neto plata u kompaniji biti i do 1.700 eura.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je tada da će otvaranje fabrike značiti bolji život za cijeli južni Banat i da će obezbijediti najmanje 450 miliona eura izvoza. Radnicima će, prema najavama, u početku plata biti 750 eura. Do 2026., plata bi trebalo da bude između 1.900 i 2.100 eura.

Trenutno su na zvaničnom portalu kompanije oglašene pozicije za elektroinženjere, radna mjesta u prodaji, proizvodnji i kupovini. Također, traže programere softvera i hardvera, menadžere projekata i ispitne tehničare, piše Hayat.

Sve ove pozicije otvorit će mogućnost za zaposlenje radnika iz čitave Srbije, ali i povratak domaćih stručnjaka iz cijele Evrope.

Kompanija se bavi proizvodnjom električnih motora za automobile, upravljače, pumpe za ulje i motora ventilatora za hlađenje.

Investicija u Pančevu vrijedna je 180 miliona eura.