Aktivnosti zvorničkog “Crvenog krsta” u “Dječijoj nedjelji”

0
Aktivnosti zvorničkog

Gradska Organizacija Crvenog krsta iz Zvornika, pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“, nizom akzivnosti obilježava „Dječiju nedjelju“. Sekretar organizacije Dana Mićić rekla je da je uručeno 16 pakovanja dječijih pelena Bolnici Zvornik za Pedijatrijsko odjeljenje i porodilište.

– Podijelili smo 28 paketa hrane višečlanim socijalno ugroženim porodicama koji su donacija Crvenog krsta Republike Srpske i „Uni kredit banke“ Banja Luka. Takođe, svim školama distribuiran je plakat i letak na kojima se nalaze izvodi iz Кonvencije o dječijim pravima, koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija. Tokom „Dječije nedjelje“, koja se obilježava od 5. do 11. oktobra u svim osnovnim školama nastavnici koji su aktivisti naše organizacije održaće predavanja o pravima djeteta i njihovim dužnostima i osvježiti kutak Crvenog krsta u školi – rekla je Mićićeva.

Aktivnosti zvorničkog "Crvenog krsta" u "Dječijoj nedjelji"

Ona je naglasila da briga o najmlađima traje konstantno, a da se tokom trajanja „Dječije nedjelje“ sprovode aktivnosti kojima se promovišu dječija prava, zdravlje djece, njihovo obrazovanje, vaspitanje, zaštita djece bez roditeljskog staranja, smanjenje siromaštva.

U prostorijama ove organizacije u Zvorniku vrši se i podjela polovne i nove odjeće i obuće za socijalno ugroženu djecu.