Graničari na Šepku uhapsili Zvorničanina kojeg potražuje Sud zbog izdržavanja kazne

Graničari države Bosne i Hercegovine su u proteklom vikendu na nekoliko graničnih prelaza uhapsili veći broj lica za kojima su raspisane potjernice po raznim osnovama.

0
Nevakcinisani građani BiH ne mogu nigdje osim u Srbiju
FOTO: Arhiv

Dana 10.oktobra, službenici Jedinice granične policije Zvornik su pri izlasku iz BiH na prijelazu Šepak lišili slobode B.P. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Sudske policije Bijeljina, saopšteno je iz Granične policije BiH. Pored hapšenja u Zvorniku, u toku vikenda slobode je lišeno još nekoliko lica koja su pokušala preći granicu.

Službenici JGP Kamensko, 10. oktobra 2020., lišili su slobode S.S. (1960.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „prevara“. Državljanin BiH kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu 10.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beograda, 9. oktobra 2020., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode M.O. (1969.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin je predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo, navedeno je u saopštenju pristiglom iz Granične policije BiH.