Roditelj s pištoljem ganjao trenera omladinskog pogona FK Željezničar nakon utakmice

0
Ubistvo u Brčkom: Sabrija ubijen nakon prijave o puštanju ovaca u tuđu njivu
FOTO: Ilustracija

Trener u omladinskom pogonu FK Željezničar doživio je pravu neugodnost tokom prethodnog vikenda kada ga je roditelj jednog neimenovanog dječaka nakon utakmice ganjao i prijetio pištoljem.

Naime, pomenuti događaj desio se u subotu na stadionu Grbavica, a u sve se uključila i policija koja je podigla optužnicu protiv muškarca iz Hadžića, kod kojeg je također pronašla i pištolj sa okvirom od 14 metaka, za koji nije imao dozvolu.

“Dana 10.10.2020. godine u 19:10 sati policijski službenici Policijske uprave Novo Sarajevo su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (ugrožavanje sigurnosti) na štetu D.A. iz Sarajeva i krivičnog djela iz člana 74. ZONDINOIM-a KS, lišili slobode lice B.V. iz Hadžića.

Tokom pretresa navedenog lica, policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, od B.V. oduzeli jedan pištolj marke ‘Glock’, kalibar 9 mm, sa pripadajućim okvirom i 14 komada metaka, a za koje nije posjedovao odobrenje nadležnog organa.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela”, poručili su iz MUP-a KS.

Prema trenutim informacijama, roditelj je bio nezadovoljan statusom koji njegov sin ima u timu omladinaca Željezničara, a srećom, na kraju niko nije povrijeđen.