Kompanija ,,Zeohem” donirala važne senzore za lakši život mališana Aleksu Vasića

0
Pomozimo malom Aleksi da ima srećno djetinjstvo od danas aktivan humanitarni broj 1458

Kompanija ,,Zeohem” donirala je Freestyle Libre senzore za šestogodišnjeg Aleksu Vasića koji se već četiri godine bori sa dijabetesom i ovi senzori će mu olakšati mjerenje nivoa šećera u krvi, te doprinijeti kvalitetnijem djetinjstvu.

Ove senzore nije moguće kupiti u BiH, a u zemljama u kojima je dostupan, može se kupiti samo putem online prodavnice, gdje se naručuje i šalje na adresu kupca (adresa kupca mora da bude u granicama te drzave). Kompanija ,,Zeohem” je aparat kupila preko partnerske kompanije iz Slovenije, uz saglasnost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS. Dozvolu za prodaju ovih senzora nažalost nemaju BiH, Crna Gora i Makedonija, dok na zvaničnom sajtu Abbota stoji da ima Srbija, međutim još uvijek nije zaživila prodaja.

Vrijednost donacije je 576 KM, ali upravo činjenica da se do ovog uređaja izuzetno teško dolazi poveća vrijednost ove donacije. Aleksin otac Aleksandar Vasić zahvalio se na donaciji.

– Svaka donacija koja Aleksi omogućava da se lakše bori sa dijabetesom i igra se sa ostalom djecom ima ogromnu vrijednost. Želim da se zahvalim kompaniji ,,Zeohem” direktoru Zoranu Petkoviću na ovim senzorima. Senzor je uređaj koji se ubode i stoji četrnaest dana, omogućava mjerenje šećera bez ubadanja po nekoliko puta na dan. Kompanija ,,Zeohem” je organizovala i humanitarno veče za Aleksu i na tom sam im neizmjerno zahvalan – rekao je Vasić.

Jedan senzor traje 14 dana, a košta 50 eura. Aparat moze da se koristi 2 godine.

infobirac.net