Bespravno rušenje ograde porodičnog doma porodice Sakančić u Begsuji (FOTO)

1
Bespravno rušenje ograde porodičnog doma porodice Sakančić u Begsuji (FOTO)
Sprečanska ulica, naselje Begsuja

Na adresu našeg portala obratila se porodica Sakančić iz Zvornika, oni su danas saznali da im je ograda porodičnog doma srušena. Kameni zid koji je bio ograda našem porodičnom domu, srušen je bez našeg znanja i pitanja.

Šokirani smo fotografijama koje su nam naše komšije poslale. Ovim su naš porodični dom i ljetna kuhinja ostali izloženi i otvoreni svakom prolazniku. Sada tu može ući ko god naiđe našim sokakom, ovaj kameni zid star je stotinama godina. Mi smo ga u više navrata obnavljali kako bi izgledao autentično i sokak Sprečanske ulice čini prepoznatljivim. Ne možemo da vjerujemo da je to nekom smetalo da počini ovakav vandalizam nad našin imovinom. Postoji mogućnost i pomjeranja zemljišta što bi ugrozilo naše objkete i strahujemo da ograda neće biti posljednje srušeno na našem imanju.

Trenutno se moj otac Ibrahim nalazi u Austriji i zbog pandemije uzrokovane korona virusom nije u mogućnosti doći u Bosnu kako bi uredio porušeno. Ujutru ćemo o svemu obavijestiti policiju i očekujemo pronalazak počinioca i drastičnu kaznu. Navedeno je u pristiglom obraćanju Senade koja je kćerka Ibrahima vlasnika pomenute nekretnine.

Bespravno rušenje ograde porodičnog doma porodice Sakančić u Begsuji (FOTO)

Podsjećamo da je prethodnog mjeseca počinjen vandalizam nad porodičnom kućom Borogovaca u istom sokaku.

 

1 komentar

Comments are closed.