Još 12 novozaraženih Zvorničana korona virusom, aktivan 101 slučaj infekcije

Smiješi li nam se novi karantin i zaustavljanje života !?

0
Još 10 osoba u Zvorniku inficirano korona virusom, broj zaraženih premašio stotinu, KOVID odjeljenje liječi 34 pacijenta
FOTO: Ilustracija

U protekla 24 časa novozaraženih Zvorničana virusom korona je 12, podatak je Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske
Aktivnaj je 101 slučaj zaraze.

U kućnoj izolaciji su 282, a završena je za 2.078 osoba.

U COVID odjeljenju Bolnice je sedam pacijenata iz Zvornika i jedan iz Bratunca.

Budite odgovorni, poštujte preventivne mjere, zaštitite sebe i druge! Poručeno je današnjim saopštenjem iz Gradske uprave Zvornik i štaba za vanredne situacije u Zvorniku.

Nažalost situacija sa korona virusom kako u Zvorniku tako i u cijeloj BiH ide na lošije, pa je očekivati uskoro povratak strožijih mjera.

Jedina ohrabrujuća vijest u saopštenim podacima jeste da je kapacitet COVID odjeljenja zvorničke bolnice tek na 50 procenata. Podsjećamo da je u toku juna i jula broj zaraženih bio približan, ali su kapaciteti COVID odjeljenja bili u potpunosti popunjeni sa izuzetno teškim zdravstvenim slučajevima.

Nadajmo se da neće doći do novog karantina i zaustavljanja života. Da bi šanse za koliko toliko normalan život bile veće, obavezni smo poštovati izrečene mjere.