Nove rigoroznije mjere u Zvorniku u kojem je još 39 osoba zaraženo korona virusom (VIDEO)

0
https://zvornicki.ba/nove-rigoroznije-mjere-u-zvorniku-u-kojem-je-jos-39-osoba-zarazeno-korona-virusom-video/?swcfpc=1

U Zvorniku je danas evidentirano 39 novozaraženih osoba, potvrdio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i dodao da je to bio razlog da Gradski štab za vanredne donese nove rigoroznije mjere u borbi protiv virusa korona koje će pimjenjivati već od danas. Ukoliko ste propustili današnji prenos uživo na facebook stranici portala Zvornicki.ba, pogledajte video zapis u nastavku:

Press konferencija povodom pogoršanja epidemiološke situacije na području Zvornika

Posted by Zvornički.ba on Utorak, 20. Oktobar 2020.

– Obavezno je nošenje maske u zatvorenom, ali i otvorenom prostoru, gdje nije moguće držati distancu. Pored toga, zabranjuju se sva okupljanja preko 10 osoba, od političkih skupova, proslava, svadbi, punoljetstava, rođendana, sahrana i drugih vjerskih obreda. Obavezuju se i svi ugostiteljski objekti da na ulaznim vratima jasno stave odrednicu koliko osoba istovremeno može da boravi unutra, poštujući fizičku distancu prilikom izračunavanja tog broja. Zabanjeno je organizovanje muzike uživo i di-džej izvođača. Preporuka je obrazovnim ustanovama da se pooštri kontrola nošenja maski i zaposlenih i učenika. U javnom prevozu je obavezna maska i za vozača i za putnike – rekao je Stevanović te dodao da je obavezno mjerenje temperatura na ulazu u sve javne ustanove.

Nove mjere kontrolisaće nadležne inspekcijske službe i komunalna policija.

On je dodao da su ove mjere bile nužne kako se ne bi desilo da dođemo u ozbiljnu iopasnost jer je nekoliko ljekara zaraženo virusom korona, a za nekoliko njih se čekaju rezultati.

Doktor Pero Pajkanović istakao je da je stanje trenutno podnošljivo, ali se može naglo promijeniti u toku današnjeg dana.

– U kovid odjeljenju je trenutno smješteno osam pacijenata, a imamo 14 kreveta. Pored toga, na Internom odjeljenju u izolaciji imamo 12 pacijenata koji čekaju rezultat – rekao je Pajkanović.

Cvijeta Ostojić Vasić istakla je da su medicinski radnici jako opterećeni i premoreni.

– Trentno je šest zdravstvenih radnika pozitivno, ali ih imamo i u izolaciji zbog kontakata sa zaraženih – rekla je Ostojić Vasić.