Ramić u Srebrenici: Od sada iz Sućeske u Srebrenicu i Miliće asfaltnim putem (FOTO)

0
Ramić u Srebrenici: Od sada iz Sućeske u Srebrenicu i Miliće asfaltnim putem

Najveće povratničko mjesto Sućeska u Srebrenici spojeno je asfaltnim putem sa dvije opštine Srebrenicom i Milićima. U Sućeskoj živi značajan broj povratnika kojima se održivi povratak ogleda kroz razvijanje privrede i stvaranje radnih mjesta.

Nekoliko porodičnih biznis ideja je zaživjelo u ovom povratničkom mjestu iznad Srebrenice, kroz koje se realiziraju značajni projekti i zapošljavaju povratnici.

Završeno je asfaltiranje puta Žutica – Sućeska – Srebrenica. Rekonstrukcijom i asfaltiranjem puta se otvaraju nove mogućnosti. Puštanju u promet novoizgrađenog puta prisustvovali su i predstavnici povratnika.

„Slobodno možemo reći da je realizovan jedan od najznačajnijih projekata za opštinu Srebrenica. Sjetimo se velikih gužvi u saobraćaju tokom obilježavanja 11. jula, upravo ovaj put će se koristiti kao alternativni i time će se smanjiti gužve na dan obilježavanja. Sugrađani koji ovdje žive će lakše i brže stizati do Srebrenice i Milića “ – kazao je Alija Tabaković, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS.

Ramić u Srebrenici: Od sada iz Sućeske u Srebrenicu i Miliće asfaltnim putem (FOTO)

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je implementator projekta, dok je Opština Srebrenica učestvovala sa 10% od ukupne vrijednosti projekta.

„Radi se o veoma značajnoj putnoj dionici. Sanacija i asfaltiranje je rađeno u tri faze jer se radi o nekoliko kilometara puta sa izuzetno zahtjevnim radovima. Povezali smo dvije opštine i nekoliko povratničkih mjesta modernom saobraćajnicom. Cijela trasa puta prolazi kroz povratnička mjesta što će dodatno olakšati transport roba ljudima koji razvijaju svoje poslovne ideje.

Ramić u Srebrenici: Od sada iz Sućeske u Srebrenicu i Miliće asfaltnim putem (FOTO)

Nakon završene infrastrukture naša podrška će biti usmjerena u zapošljavanje i održivi povratak“ – istakao je ministar Ramić tokom posjete Srebrenic