TKDK Zvornik najuspješniji klub iz RS na prvenstvu BiH – Četiri državna prvaka u tekvondou i peto mjesto u sveukupnom plasmanu

0

Na prvenstvu BiH u tekvondou koje je održano ovog vikenda u Zenici učestvovalo je 310 takmičara, a devet boraca iz TKDK Zvornik imalo je sjajan na ovom takmičenju. U sveukupnom plasmanu zvornički tekvondoisti osvojili su peto mjesto u konkurenciji 39 klubova iz BiH i bili najbolje plasirani klub iz Republike Srpske. Osvojene su četiri zlatne, jedna srebrena i dvije bronzane medalje, kao i tri pehara za treća mjesta ekipno u konkurenciji juniorki, kadetkinja i mlađih kadeta.

U ukupnom plasmanu u konkurenciji juniorki osvojeno je treće mjesto ekipno, dok je Zorana Sandić pored zlatne medalje u kategoriji do 68 kilograma okitila se i titulom najbolje juniorke na prvenstvu.

U konkurenciji kadetkinja preko 59 kilograma Marija Jokić je drugu godinu uzastopno postala prvak BiH. Ovo takmičenje je bilo izborno za kadetsku reprezentaciju BiH i nastup na Evropskom prvenstvu u Sarajevu 12. i 13. decembra, pa će Marija drugu godinu zaredom učestvovati na evopskoj smotri najboljih tekvondoista.


Veliko iznenađenje je napravila članica Zvornika Amila Šahbegović koja je u konkurenciji do 41 kilograma osvojila zlatnu medalju nokautom u finalnoj borbi i zajedno sa Marijom Jokić će predstavljati BiH na Evropskom prvenstvu u Sarajevu.

Mlađi kadet Đorđe Živković u kategoriji preko 51 kilograma je imao sjajan nastup na ovom šampionatu i ubjedljivo bez ijednog izgubljenog poena je stigao do naslova prvaka BiH i zlatne medalje.

Srebrenu medalju osvojio je mlađi kadet Veljko Bošković u kategoriji do 33 kilograma, dok su se bronzanim odličjima okitili junior Dragn Živković u ktegoriji do 51 kilograma i mlađi kadet Dragan Marić u kategoriji do 43 kilograma. Trener TKDK Zvornik Mladen Ristić, koji je i trener juniorske reprezentcije BiHbio je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

– Ovo je za nas ogroman uspjeh jer smo trenirali u vanrednoj situaciji zbog korona virusa, a dvoje naših takmičara zbog izolacije nije moglo da nastupi na takmičenju. Rezultat koji smo ostvarili je potvrda dobrog rada i nije slučajno što smo najbolji klub iz Republike Srpske. Imaćemo dvije takmičarke na Evropskom kadetskom šampionatu u Sarajevu što je takođe rezultat vrijedan pažnje. Iz naših redova dolazi najbolja juniorka BiH i mi svakog dana pomalo napredujemo i nadamo se da je ovo samo jedna odskočna daska za sve takmičare, te da ćemo nastaviti da nižemo uspjehe – rekao je Ristić.