Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u Branjevu

0

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potpisao je danas sa izvođačem radova firmom „Keso gradnja“ Ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u Mjesnoj zajednici Branjevo.

Gradonačelnik je rekao da je Ugovor dio projekta „Završetak kanalizacione mreže i postavljanje prečistača otpadnih voda u MZ Branjevo“ čija je ukupna vrijednost preko 2.000.000 KM koji Grad Zvornik realizuje zajedno sa Češkom razvojnom agencijom.

„Češka Vlada je obezbijedila svu potrebnu opremu, a obaveza Gradske uprave Zvornik je da obezbijedi izvođenje radova, skladištenje materijala i lokaciju za prečistač. Zahvalni smo Republici Češkoj što je našla razumijevanje za potrebe naših sugrađana koji žive u Branjevu koja je najmnogoljudnija zvornička mjesna zajednica. Želja nam je da ona bude prva vangradska mjesna zajednica koja će imati kompletno završenu kanalizacionu mrežu sa prečistačem najmodernije tehnologije.“

Petko Jokić, ispred izvođača radova, istakao je da je ukupna vrijednost radova koje Grad Zvornik finansira 962.000 KM u šta ulaze zemljani radovi i montaža opreme.

„Ulazak u posao će biti za 15 dana a rok za završetak je 365 dana. Ukupna dužina mreže je 33 kilometra i tu je uračunat primarni i sekundarni vod, odnosno kompletan glavni vod i vodovi do svakog domaćinstva.“