ZABRANE I U ZVORNIKU: Nove naredbe traju do 4 novembra

0
Ove nedjelje kompletno gradsko jezgro Zvornika i pirgradska naselja bez električne energije zbog godišnjeg remonta

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Zvorniku donijete su naredbe o usaglašavanju mjera o sprečavanju širenja virusa korona sa Republičkim štabom za vanredne situacije.

Naredbom su do 4. novembra:
– zabranjena sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, te sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode);

– građani su u obavezi da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku (prekrivena usta, nos i brada). Od obaveze nošenja zaštitne maske izuzeta su djeca mlađa od sedam godina života, lica sa posebnim potrebama koja ne mogu skinuti masku bez pomoći drugih, lica koje obavljaju fizičku, sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

Na teritoriji grada Zvornika do 4. novembra ostaju na snazi mjere koje je Gradski štab za vanredne situacije donio prekjuče i to :

– zabranjuju se muzika uživo i di-džej izvođači;

– svi ugostiteljski objekti obavezuju se da na ulaznim vratima istaknu obavještenje o maksimalno dozvoljenom broju osoba koje unutra mogu da borave, poštujući fizičku distancu;

– u prigradskom prevozu obavezna je zaštitna maska za vozača i sve putnike;

– na ulazu u sve javne ustanove obavezno je mjerenje temperature;

– za sve zaposlene u javnim ustanovama obavezna je upotreba zaštitne maske na radnom mjestu.

Štab je preporučio direktorima obrazovnih ustanova da pooštre kontrole korištenja maski u toku odvijanja nastave, kako kod učenika tako i kod zaposlenih.