Fudbalerke Drine upisale i petu pobjedu u prvenstvu, 4 gola za nova tri boda u Rogatici

0
Fudbalerke Drine upisale i petu pobjedu u prvenstvu, 4 gola za nova tri boda u Rogatici

Fudbalerke ŽFK “Drina” Zvornik jedan su od dva ženska tima koje grad Zvornik ima da se takmiče na prvoligaškom nivou. Prošle sezone ŽFK “Drina” nastupio je i u najelitnijem takmičenju Premijer ligu BiH. Prekid takmičenja zbog pandemije Drinu je poslao nazad u prvoligaško društvo bez planiranog plejauta.

Iako je najveći broj zvorničkih princeza u kopačkama napustio ŽFK “Drina”, kako bi karijeru nastaavile u većim klubovima, to nije smanjilo želju za dokazivanjem. U prvih pet kola ili na polusezone Prve lige RS ŽFK Drina ima stopostotan učinak i svih pet pobjeda.

Posljednja pobjeda upisana je protiv tima “Mladosti” u Rogatici visokim rezultatom 4:2. S pravom pišemo visokim rezultatom jer je nakon prvog poluvremena već bilo 4:0 i riješeno pitanje pobjednika. Djevojke koje brane boje Drine u odbojci i fudbalu zaslužuju svaku podršku ovog grada i društva čije ime predstavljaju širom RS-a, a uz malo volje i strategije mogle bi ime Zvornika predstavljati širom BiH. Uz veća ulaganja u ovim sportovima izgledna su takmičenja i u Evropi.

Preporuka onima koji vode ponos i simbol grada FK “Drina” Zvornik jeste da sadašnje igrače i stručni štab odvedu na koju utakmicu ovih djevojki kako bi shvatili koliki je ponos nositi dres Drine i predstavljati grad Zvornik na sportskim terenima.

Pored toga što bi mogli naučiti kako se bori za dres Drine, možda da se i uprave posavjetuju. Godišnji budžet ŽFK “Drina” jednak je jednomjesečnom iznosu koji dobija FK “Drina” od Gradske uprave Zvornik.