Sportska javnost u Zvorniku traži promjene u FK Drina Zvornik

Nakon 12 odigranih kola FK Drina Zvornik ima osvojeno isto toliko boova i klizi prema drguoligaškom statusu. Nakon što smo prenijeli informaciju o kolektivnoj ostavci Uprave kluba, dobijenu od Ace Kostića koji je istu dobio od člana Uprave FK Drina Zvornik, ubrzo su iz Kluba se obrušili na Acu Kostića kriveći ga za destabilizaciju kluba. Prema činjeničnom stanju od dolaska sadašnje Uprave na čelo FK Drina Zvornik je promjenio 6 trenera, ispala je Drina i u drugu ligu, vratila se potom među prvoligaše, i ponovo juri ka nižem rangu, pa je svima bilo logična informacija da su iz Uprave podnijeli kolektivnu ostavku. Ali kao što su napisali, nisu podnijeli i vjerovatno nemaju namjere. To izaziva ogorčenje kod ljubitelja fudbala i sprota u Zvorniku, a pritisak javnosti se povećava iz dana u dan. U nastavku prenosimo tekst portala Infobirac koji trazi odlazak Uprave Drine zajedno sa predsjednikom kluba.

0
Sportska javnost u Zvorniku traži promjene u FK Drina Zvornik
Arhiv-Ilustracija

U 12. kolu Prve lige Republike Srpske fudbaleri Drine odigrali su neriješeno 1:1 protiv Tekstilca, te ostali u donjem dijelu prvenstvene tabele. Ovo je bio sedmi uzastopni susret u kome ekipa iz Zvornika nije ostvarila trijumf, a posljednja pobjeda je uknjižena 6. septembra protiv Rudara iz Prijedora.

Nakon smjene trenera Mileta Milanovića, uprava kluba na čelu sa Miodragom Jevtićem imenovala je kao prelazno rješenje Bratislava Tešića. Ništa tu ne bi bilo čudno da ekipu u suštini ne vodi pomoćni trener i predsjednik kluba Miodrag Jevtić bez koga glavni trener ne može da uradi ništa. Svoje trenersko znanje Jevtić je pokazao kao strateg Budućnosti iz Pilica koja je pod njegovim vođstvom zamalo ispala iz lige. Umjesto da podnese ostavku kao predsjednik kluba, jer očigledno da u Drini ništa ne funkcioniše kako treba, Jevtić se još igra trenera i sam sebe indirektno imenuje za šefa stručnog štaba.

Prije početka sezone predsjednik kluba se olako odrekao usluga nekoliko prvotimaca koji su mogli biti prevaga u svim susretima na prvoligaškim terenima. Iz kluba su otjerani povrijeđeni Veljko Mitrović i, nekoliko dana prije kraja prelaznog roka, golman Todorović. Greške se dešavaju, ali je to kod predsjednika Jevtića prešlo u naviku. Ukoliko se ne sazove skupština kluba i promijeni uprava, Drina bi naredne sezone opet mogla igrati u Drugoj ligi RS.

Mićo odlazi i spasi Drinu ili da kao ljudi ugasimo klub i osnujemo ti novi u kome ćeš biti golman, igrač, kapiten, ekonom, redar, kamerman, trener, pomoćni trener i predsjednik, i to sve doživotno!

(Tekst preuzet sa portala Infobirac.net)