DRAMA KAO U ŠPANSKOJ SERIJI: Žena odglumila trudnoću i porođaj, muž prijavio da je prodala bebu…

On dodaje da mu je nevjenčana supruga, koju je 2018. godine upoznao preko Facebooka, rekla da ne dolazi, jer su zbog korone zabranjene posjete i da će ona i beba za nekoliko dana kući. A onda mu je poslije dva dana javila da je beba preminula.

0
DRAMA KAO U ŠPANSKOJ SERIJI: Žena odglumila trudnoću i porođaj, muž prijavio da je prodala bebu...

Jovan Atanasković (49) iz Toponice kod Žitorađe tvrdi da je njegova nevjenčana supruga S.J. (43) iz okoline Leskovca prodala njihovo tek rođeno dijete, a ona da uopšte nije bila trudna, ali da nije mogla da mu kaže.

Slučaj je stigao do leskovačkog tužilaštva i u novembru će oboje da budu saslušani pred tužiocem.

Situacija se zakomplikovala krajem jula, kada je S.J. navodno otišla da se porodi, a da je prethodno vrijeme provela sa Jovanom u njegovoj porodičnoj kući u selu Toponica. Poslije nekoliko dana rekla mu je da je beba preminula.

– Trebalo bi da je ostala trudna u novembru 2019. godine i termin joj je bio kraj jula, kako mi je rekla. Sve vrijeme sam bio pored nje, mazio stomak koji je rastao i 16. jula sam je odvezao u Leskovac, gdje je ona, kako mi je rekla, u privatnoj klinici pratila trudnoću. To je kuća njenog pokojnog supruga u kojoj joj živi jedan od dvojice sinova i nikada nisam ušao, već uvijek kada je išla ostavljao sam je kraj kapije. Svaki dan smo se čuli i 20. jula mi je rekla da se porodila, da smo dobili djevojčicu tešku 3.400 grama i dugu 58 centimetara – priča Jovan koji još uvijek ne vjeruje šta ga je snašlo.

On dodaje da mu je nevjenčana supruga, koju je 2018. godine upoznao preko Facebooka, rekla da ne dolazi, jer su zbog korone zabranjene posjete i da će ona i beba za nekoliko dana kući. A onda mu je poslije dva dana javila da je beba preminula.

– Prethodno mi je rekla da zovem kuma, slavili smo dva dana, komšinici i sestričini slala je slike bebe, kao i meni. Kada mi je rekla da je beba preminula, bio sam slomljen. Ona je plakala, pa sam je tješio i na kraju dovezao kući. Imala je krvarenje, a i rekla mi je da joj curi mlijeko – nastavlja Jovan.

I možda bi sve tako prošlo da rodbina nije posumnjala, pa je na kraju na njihov nagovor Jovan otišao u leskovačku matičnu službu, gdje je saznao da se ona uopšte nije porodila.
– Tada je još uvijek tvrdila da je beba preminula, a onda kada sam rekao da ću da je prijavim u policiju, rekla mi je da nikada i nije bila trudna. To me je tek šokiralo, jer ja sam živio sa njom i valjda znam šta je trudna žena. Pred navodni porođaj uopšte nije mogla da se savije, ja sam je obuvao – siguran je Jovan.

Priča njegove nevjenčane supruge je sasvim drugačija. Ona priznaje da ga je lagala, ali kaže da nije imala srca da mu kaže da nije trudna.

– Četiri mjeseca nisam imala ciklus i on je pomislio da sam trudna. Poslije nisam mogla da mu kažem da nisam. Nisam prodala dijete, jer nisam ni bila u drugom stanju, niti se porodila, što su utvrdili vještaci. Osjećam krivicu, pogriješila sam – kaže S.J.

Ona dodaje da je bila naduvena jer je imala problema sa zglobovima, natečenim rukama i nogama i da je pila promizone, kao i antibiotike, jer je imala koronu, iako joj je nalaz negativan PCR testa negativan.

U nalaz vještaka iz Niša piše da S.J. u julu nikako nije mogla da se porodi i bude trudna, a da su krvarenja nastala usljed endometrijalnog polipa koji je imala. Zato joj je urađena intervencija, odnosno kiretaža 1. septembra ove godine.

Slučaj će tek da dobije sudski epilog, a Jovan kaže da ide do kraja i da želi da utvrdi istinu.

Fotografija bebe koju je S.J. slala Jovanu, kao i komšinici, skinuta je sa interneta, a on je tu sliku pokazao i matičaru u Leskovcu, koji je na osnovu broja narukvice bebe 254 posumnjao da je fotografija lažna jer je krajem jula u leskovačkom porodilištu već bilo rođeno više od 800 beba, piše Kurir.