Fotografisao bivšu djevojku i eksplicitne slike objavio na društvenim mrežama

Ovaj Banjalučanin se tereti za više krivičnih djela među kojima je i proganjanje…

1
Bratunčanin zavodio Zvorničanina putem lažnog profila na društvenim mrežama, pa ga prevario za 400 KM
FOTO: Ilustracija

Banjalučka policija uhapsila je E. B. zbog sumnje da je neovlašteno fotografisao bivšu djevojku, te je ucjenjivao i zatim njene eksplicitne fotografije objavio na društenim mrežema.

Iz PU Banja Luka je potvrđeno da se E. B. sumnjiči za krivična djela neovlašteni pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, te neovlašteno fotografisanje i proganjanje.

– E. B. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od februara 2019. godine do oktobra ove godine, bez znanja i odobrenja pristupao nalozima na društvenim mrežama oštećene, te da ju je neovlašteno fotografisao sačinivši eksplicitne fotografije, a potom je objavljivao fotografije na društvenim mrežama.

Također, E. B. se tereti da je prijetio oštećenoj da će eksplicitne fotografije poslati rodbini i prijateljima, što je kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, stoji u policijskom saopćenju. Osumnjičeni E. B. je priveden a policija je pretresla vozilo koje koristi. Tom prilikom su nađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

– Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci, istakli su iz policije.

1 komentar

Comments are closed.