Poznati detalji ranjavanja muškarca u Radalju, obračun dvije grupe nakon demoliranja automobila završio pucnjavom iz puške

1
Zvorničani pucali na policajce u Orašju, policija ih uhapsila u mjestu Donji Žabar
FOTO: Ilustracija

Policija u Loznici i Malom Zvorniku uhapsila je dvojicu od trojice osumnjičenih za pucnjavu u domaćinstvu Miladina Lukića u selu Radalj, kod Malog Zvornika, koji je priredio slavlje povodom punoljetstva sina.

Incident se dogodio u noći između subote i nedjelje, a hicima iz automatske puške ranjen je Veljko A. (31) iz Radaljske Banje.

Lisice na ruke stavljene su Bogdanu V., iz Trešnjice kod Malog Zvornika, i Sretenu Ž., iz Jadranske Lešnice, kod Loznice, za kojima je, kao i za još jednim mještaninom tog sela u podnožju Cera policija raspisala potragu odmah poslije pucnjave, koja je mogla da se pretvori u masakr.

Prema svjedočenju okupljenih na slavlju, nepoznati mladić je ušao u dvorište i po gostima sasuo rafal, a potom otišao do auta, kojim je došao do kuće Lukića i odvezao se u nepoznatom pravcu. Napadača je prepoznao jedan mladić sa slavlja, rekavši da ga je viđao u Trešnjici, ali da mu ne zna ime, i da bi ga sigurno prepoznao kad bi ga opet vidio.

Bogdan B. je stari znanac policije. Ispostavilo se da su, u njegovoj pratnji, bila i dvojica mladića iz Jadranske Lešnice, uhapšeni Sreten i njegov blizak srodnik, koji je još u bjekstvu.

Ovom teškom incidentu na slavlju navodno je prethodila svađa dvije grupe gostiju. Opet navodno, poslije svađe, bratu mladića, koji će na veselje doći sa automatskom puškom, grupa gostiju demolirala je automobil metalnim štanglama.

Mladić je, kako se moglo čuti, pozvao brata, koji je sa sobom poveo “pojačanje” iz Jadranske Lešnice, koji, kao i on, imaju debeo policijski dosije. Uslijedila je pucnjava, u kojoj je najdeblji kraj izvukao mladić iz obližnje Radanjske Banje.

Skrivao bombe
Uhapšenog Sretena Ž. iz Jadranske Lešnice, nedavno je patrola lozničke policije zaustavila i prilikom pretresa kod njega su pronađene dvije ručne bombe. Čiji je automat i kako je nabavljen, samo su neka od pitanja na koje odgovor treba da da istraga, pišu Novosti.

1 komentar

Comments are closed.