Vakcina protiv gripa najkasnije polovinom novembra dostupna u Domu zdravlja Zvornik

Iz Doma zdravlja Zvornik saopštili su informacije o predstojećoj sezoni gripa i vakcinama zaštite od ovog virusa vezanog za hladnije dane u toku godine, detalje informacije prenosi Radio Osvit na svojoj web stranici

0
Zvornička bolnica poziva na razumijevanje i strpljenje svoje pacijente i korištenje telefonske linije

Vakcina protiv gripa u Domu zdravlja u Zvorniku biće korisnicima dostupna najkasnije do 15 novembra, ističe dr Cvijeta Ostojić Vasić, načelnica Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja.

Planirali smo 800 doza vakcina za posebne kategorije, koje su oslobođenje plaćanja, dok za komercijalne vakcine još uvijek nemamo podatak da li će ih biti na raspolaganju stanovništvu.

Ostojić Vasić je podsjetila koji su pacijenti oslobođeni plaćanja vakcina protiv gripa. „To su pacijenti koji su imali intervencije kardiovaskularnog sistema, kao što je stent, pejsmejker i slično, pacijenti koji su imali maligne bolesti i sada su u reemisiji, potom pacijenti sa cističnim oboljenjima, dijabetesom i pacijenti koji su na insulinskoj terapiji, dijalizi”.

Ona je istakla da je cijena komercijalne vakcine protiv gripa prošle godine iznosila 20 KM, a ukoliko ih Dom zdravlja Zvornik dobije znaće se da li će i ove godine građani toliko plaćati.