Potvrđen povratak nastave u školama od ponedjeljka

0
Potvrđen povratak nastave u školama od ponedjeljka

Republički štab za vanredne situacije u bh. entitetu Republika Srpska donio je danas, na 61. sjednici u Banjaluci, zaključak o odvijanju vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

U zaključku je navedeno da se nastava, sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, organizovanje proširenog programa (produženi boravak i jutarnje čuvanje), od 2. novembra 2020. godine, nastavljaju u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

“Sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, u skladu sa epidemiološkom situacijom, u narednom periodu, mogu Ministarstvu prosvjete i kulture dostaviti prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama”, objavilo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS. Navode da prijedlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

“Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod će, u slučaju potrebe u bilo kojoj lokalnoj samoupravi, za učenike osnovne škole, u saradnji sa Javnim servisom Radio-televizije Republike Srpske, organizovati nastavu na daljinu, a za učenike srednje škole nastava na daljinu će se organizovati putem elektronskih sredstava komunikacije, na isti način kao što je to bilo uspješno realizovano u drugom polugodištu prethodne školske godine”, objavilo je Ministarstvo.