Osoblje UKC RS: Na izmaku smo snaga, preklinjemo građane da poštuju mjere

0
Preminula još jedna osoba iz Zvornika pozitivna na korona virus, pet novozaraženih
FOTO: Ilustracija

Dežurno osoblje kovid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preklinje i moli stanovništvo Republike Srpske da primijeni maksimalne mjere zaštite od novog virusa korona, jer je zdravstveno osoblje svih kovid odjeljenja na izmaku snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće se moći dugo izdržati, poziv je osoblja kovid odjeljenja.

Kako su naveli, u protekih nekoliko dana pregledano je više od 1.000 pacijenata, hospitalizovano je više od 320 novih , što je pravi stampedo u osmom mjesecu trajanja pandemije. Kažu da je sva energija radnika iscrpljenja ili na izmaku.

Takođe napominju činjenicu da je rukovodatvo UKC RS uz pomoć rukovodstva Republike Srpske, donoseći “adekvatne i vizionarske mjere, već spriječilo katastrofalni scenario, ali ukoliko se ovakav trend prijema pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći spriječiti katastrofu velikih razmjera”, navedeno je u saopštenju.

“Zbog toga apelujemo na stanovništvo Republike Srpske da odmah pristupe najvišem stepenu zaštitie od virusa korona, koja podrazumijeva propisanu distancu, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju prostora i higijena ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo”, naveli su iz UKC RS.