Održana 37. sjednica Skupštine grada Zvornik, posljednja u ovom mandatu

Danas je održana posljednja sjednica Skupštine grada Zvornik u ovom mandatu

0
Održana 37. sjednica Skupštine grada Zvornik, posljednja u ovom mandatu

Danas je usvojen i Program rada zimskog održavanja gradskih ulica, trotoara, parkova, prigradskih naselja i lokalnih puteva na teritoriji grada Zvornik za 2021. godinu.

Njime je obuhvaćena kompletna organizacija radova iz oblasti zimskog održavanja, gradskih ulica, trotoara, javnih površina ulica u prigradskim naseljima, kao i lokalnih puteva na teritoriji grada Zvornika u periodu od 1. januara do 15. aprila 2021. godine i od 15. novembra do 31. decembra 2021. godine, u zavisnosti od vremenskih uslova. Ukoliko dođe do potrebe za intervencijom zbog pojave poledice i sličnih vremenskih neprilika intervenisaće se i prije i poslije ovog termina.

U Izvještaju o uspjehu učenika u školskoj 2019/20 godini i upisa učenika u osnovnim i srednjim školama za školsku 2020/21 godinu navedeno je da ukupan prosječni uspjeh osnovaca 4,2, a u SŠC „Petar Kočić“ 4,23 i u TŠC 3,87 i svi su veći u odnosu na prethodnu školsku godinu. Između ostalog rečeno je da su sve škole uspješno obavile upise učenika u prvi razred.

Skupština je usvojila i informacije o usvojenom Programu rada Tehničkog školskog centra i Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ za 2020/21 školsku godinu. Načelnik Odjeljenja za privredu i društvenu djelatnost Darko Stefanović napomenuo je da se programi rada svake godine usvajaju jednoglasno, istakavši da ove dvije srednje škole jako dobro rade i da su direktori koji dobro obavljaju svoj posao na respektabilan nivo podigli obrazovanje u njima.

Održana 37. sjednica Skupštine grada Zvornik, posljednja u ovom mandatu

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u zvorničkim školama, on je istakao da određeni broj učenika imaju potvrđen virus korona i u izolaciji su, ali da se radi o jako malom procentu.

„Na poslednjoj sjednici Gradskog štaba rečeno je da je to manje od jedan posto, kao i da se virus ne prenosi u odjeljenju, nego da se djeca zaraze na nekom drugom mjestu. U školama se svi pridržavaju epidemioloških mjera.“

Na današnjoj sjednici usvojene su i odluke o kupovini zemljišta k.p. br 2828/465 i k.p. br 2875/1 KO Čelopek, jer su na istim izgrađeni pristupni putevi za naselja, te Odluka o kupovini zemljišta k.p. br 7011/9 i k.p. br. 7012/1 KO Zvornik radi proširenja groblja u Karakaju. Donesene su i Odluka o zamjeni zemljišta k.p. br 148/4, 148/12 i 148/16 KO Tabanci za zemljište 148/9 KO Tabanci, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o učešću u zajedničkoj izgradnji više porodičnog stambenog-poslovnog objekta u Zvorniku.

Odbornici su za v.d. direktora Turističke organizacije grada Zvornika imenovali Ivanu Đokić Milanović do okončanja postupka javne konkurencije