Uhapšen pedesetogodišnjak prilikom pokušaja prelaska granice, isporučen Osnovnom sudu Zvornik

U toku proteklog vikenda nekoliko lica je uhapšeno prilikom pokušaja državne granice Bosne i Hercegovine. Među njima je i bjegunac kojeg potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog izdržavanja zatvorske kazne. U nastavku prenosimo saopštenje Granične policije BiH.

0
Uhapšen pedesetogodišnjak prilikom pokušaja prelaska granice, isporučen Osnovnom sudu Zvornik
FOTO:Ilustracija

Službenici JGP Brod, 1. novembra 2020., lišili su slobode LJ.Ž. (1991.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Doboj.

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Orašje, lišen je slobode V.K. (1970.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Orašje, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 1. novembra 2020., pripadnici Granične policije BiH su na letu iz Istanbula lišili slobode B.B. (1990.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici JGP Bijeljina, 1. novembra 2020., lišili su slobode I.T. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „omogućavanje uživanja opojnih droga“. Državljanin BiH kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.