Hapšenje u Kitovnicama poznatog šumokradice i nasilnika zbog vrijeđanja komšije

Servisne informacije pristigle iz Policijske uprave Zvornik

0
Uhapšen 38-godišnjak iz Zvornika prilikom pokušaja prelaska granice na Rači
FOTO: Ilustracija

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirano je jedno krivično djelo, tri narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

Zanimljivo narušavanje javnog reda i mira dogodilo se u zvorničkom mjestu Kitovnice gdje je uzročnik ponovo N.D. nadaleko poznati šumokradica i nasilnik zbog kojeg su često uznemirene njgove komšije u mjestu Kitovnice u susjednim selima Križevići i Grbavci. Iz Policijske uprave Zvornik su o događaju u Kitovnicama prethodnog dana saopštili:

Policijskoj stanici Zvornik, 03.11.2020. godine, prijavljeno je da je u mjestu Kitovnice, grad Zvornik, N.D. iz Zvornika psovao i vrijeđao lice M.M. iz Zvornika.

Izlaskom policijskih službenika na lice mjesta, N.D. se oglušio o zakonito izdato naređenje policijskih službenika da prestane sa činjenjem prekršaja, zbog čega je lišen slobode.

Navedenom licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Kako su komšije rekle nakon hapšenja N.D. u Kitovnicama iskreno se nadaju da će u pritvoru ostati što duže kako bi bilo mira u selu.