U Lokanju počeli radovi na izgradnji vodovoda Lokanj-Pilica vrijednog više od dva miliona maraka

0
U Lokanju počeli radovi na izgradnji vodovoda Lokanj-Pilica vrijednog više od dva miliona maraka

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović juče je u Lokanju prisustvovao početku radova na izgradnji vodovodnog sistema Lokanj-Pilica vrijednosti oko 2.200.000 KM.

On je istakao da je ovo poslednja faza vodovoda „Sjever“, projekta koji je započet prije sedam-osam godina i zahvaljujući kojem je više mjesnih zajednica već dobilo vodu.

„Ovim radovima obezbijedićemo napajanje gradskom vodom, dnevno kontrolisanom, bez redukcija za veliki dio Lokanja i veliki dio Pilice, odnosno za oko 300 domaćinstava. Ovo je kraj za koji sam i sam emotivno vezan i danas se posebno osjećam.

Želim da se ovaj projekat što prije završi i da krenemo u nove, Lokanj zaslužuje i više i ovo je jedan od koraka kojim želimo da to ispravimo – rekao je gradonačelnik koji je izrazio očekivanje da će ovakvih i sličnih događaja biti i češće.

Ozvaničnje početka radova bilo je kod škole u Lokanju polaganjem glavnog distributivnog cjevovoda prema rezervoaru u Gornjem Lokanju. Dragiša Krstić ispred izvođača radova „Keso promet“ d.o.o. Zvornik istakao je da je dužina distributivnog cjevovoda 17.000 metara, te da će biti izgrađen rezervar, pet pumpnih stanica i jedna rasteretna komora.

Mještanin Neđo Jović rekao je da je vodosnabdijevanje u selu veliki problem, te da se stanovnici snalaze tako što vodu dovoze prevoznim sredstvima do svojih kuća.

„Što se tiče vode potpuno smo ugroženi, ja je svaki drugi dan sa traktorom dovozim u cisternama za svoje domaćinstvo. Ovo selo je poveliko, ljudi drže stoku, bave se poljoprivredom i zato nam je bitno da se ovo što prije završi. Zahvaljujem se gradonačelniku i želim da se ovaj plan što prije uspješno završi. Kad bih dobio vodu kao da sam dobio stan u Beogradu – poručio je Jović