HAOS U LJUBLJANI: Maskirani demonstranti sukobili se s policijom, organi reda uzvratili vodenim topovima (VIDEO)

0

Oko stotinu demonstranata sinoć se okupilo  na Trgu Republike u Ljubljani. Maskirani učesnici su se sukobili s policijom koju su gađali raznim predmetima te su koristili priotehnička sredstva. Policija je uzvratila koristeći čak i vodene topove.

Protesti su najavljeni na grupi Anonymus Slovenija, ali se ne zna ko je organizator s obzirom na to da su se vođe ove grupe ogradile. Sve grupe koje su ranije organizirale tradicionalne proteste petkom su kazale kako nisu organizovale nikakve proteste danas.,

Demonstranti su se podijelili u nekoliko grupa i sukobili su se s policijom u pojedinim ulicama. Odbili su poslušati naredbe policajaca. Angažovan je i helikopter koji leti iznad centra Ljubljane, a čuju se i pucnji. Prema navodima slovenskog medija 24ur, nekoliko osoba je povrijeđeno, a dvije su do sada prebačene u klinički centar.

Kako piše Delo.si, postoje i navodi da su u to uključeni ekstremisti i članovi međunarodnih kriminalnih grupa. Prema navodima ovog slovenskog medija, slovenska obavještajno-sigurnosna agencija (Sova) pomno je nadzirala pojedine osobe porijeklom iz bivše zajedničke države koje su povezane s trgovinom drogom.