U Zvorniku i Bratuncu danas 9, Vlasenici i Srebrenici po 2, Šekovićima jedna novozaražena osoba

0
Jedna preminula osoba iz Zvornika pozitivna na korona virus, broj aktivno zaraženih manji od 60
FOTO: Ilustracija

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1199 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 589 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 299 muških i 290 ženskih osoba od kojih je 91 mlađe, 391 srednje i 107 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 204 osobe su iz Banjaluke, 145 iz Bijeljine, 20 iz Doboja, 18 iz Gradiške, po 17 iz Lopara i Ugljevika, po 15 iz Dervente i Istočnog Novog Sarajeva, 14 iz Istočne Ilidže, 13 iz Foče, po 12 iz Milića i Teslića, po devet iz Bratunca, Zvornika i Modriče, osam iz Laktaša, sedam iz Šamca, četiri iz Кotor Varoša, po tri iz Vukosavlja, Novog Goražda, Prijedora, Prnjavora, Trnova i Sokoca, dvije iz Višegrada, Vlasenice, Кneževa, Mrkonjić Grada, Petrovca, Rogatice i Srebrenice i po jedna iz Donjeg Žabara, Pala, Petrova, Srpca, Trebinja, Čajniča, Čelinca, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 23 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 17 muškaraca i šest žena srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (četiri osobe), Trebinja (tri osobe), Bijeljine (dvije osobe), Prnjavora, Laktaša, Gradiške, Osmaka, Teslića, Pala, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Bileće, Dervente, Gacka, Foče, Višegrada i Ugljevika.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 21.108 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 510 osoba kod koje je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 8.758 osoba, a testirano je ukupno 109.897 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.073, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 430, a u opštim bolnicama 643.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 14.243 osobe, a nadzor je završen kod 73.372 osoba.