Zanimljiv odgovor na krizu avioindustrije, vjenčanja na privatnim letovima

0

Pandemija koronavirusa prizemljila je mnoge putničke avione diljem svijeta i uzrokovala je značajan pad prihoda aviokompanijama.

Neke od njih dosjetile su se kako u ovim kriznim vremenima povećati prihode. Neki prevoznici tako putnicima nude besplatne testove na COVID-19 prije ukrcavanja, neki su putničke avione počeli koristiti za prevoz tereta, a australski Qantas nedavno je odradio kružni let “za nigdje” s razgledavanjem prirodnih ljepota ove zemlje.

Američki charter prijevoznik Air Charter Service ima novu ideju. Oni zainteresovanim budućim bračnim parovima nude paket aranžmane u kojima će dva sata letjeti nekim od njihovih privatnih mlaznjaka, a u sklopu tog leta moći će se i vjenčati. Let je također kružni, što znači da avioni polijeću i slijeću na istom aerodromu, po izboru mladenaca.

Skupo vjenčanje na nebu
Cijene ovakvih letećih vjenčanja kreću se od 18.000 dolara pa na više. U ponudi su dva tipa mlaznjaka: Bombardier Challenger 850 koji može ponijeti do 16 putnika, dok je za nešto intimniju atmosferu namijenjena Cessna Citation CJ2 u koju će se osim posade ukrcati samo mladenci.

Ceremonija vjenčanja je uključena u cijenu, iako se ona koju nudi Air Charter Service u zraku provodi samo pro forma, a za nju je zadužen jedan od članova posade. Mladencima poručuju da će legalni obred ipak obaviti na tlu prije nego se ukrcaju u avion.

Osim leta i fejk ceremonije, za 18 ili više hiljada dolara u avionu se dobiva šampanjac i sendviči. Kompanija kaže kako će pokušati udovoljiti i drugim željama mladenaca, koje mogu uključivati uređenje avione cvijećem u boji po želji, izbor rute leta te slobodan odabir muzike u kabini.